هشدار سازمان ملل نسبت به بروز قحطی و گرانی مواد غذایی در پی شیوع کرونا-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد
ایران یک قدم جلوتر از سایرین

هشدار سازمان ملل نسبت به بروز قحطی و گرانی مواد غذایی در پی شیوع کرونا

یکی از اثرات ناپیدای کرونا در بخش کشاورزی است، نگرانی هایی که کرونا در اقتصادها برانگیخته است بیشتر در بخش خدمات عمومی دیده میشود ولی مسئله اینجاست که کشورها از نگرانی کرونا شروع به احتکار گسترده مواد عذایی کرده اند و برداشت و توزیع بسیاری از محصولات کشاورزی با مشکلات عدیده روبرو شده است در این میان اما ایران که کمی پیشتر با نگرانی های تحریمی روبرو بود سال گذشته واردات دو برابری در بخش محصولات غذایی داشت و از این جهت از سایر کشورها یک قدم جلوتر است.
میلاد ترابی فرد؛ دبیر سرویس اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 01
کد خبر: ۳۹۳۱۹

هشدار سازمان ملل از بروز قحطی و گراتی در پی شیوع کرونا

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از اثرات ناپیدای کرونا در بخش کشاورزی است، نگرانی هایی که کرونا در اقتصادها برانگیخته است بیشتر در بخش خدمات عمومی دیده میشود ولی مسئله اینجاست که کشورها از نگرانی کرونا شروع به احتکار گسترده مواد عذایی کرده اند و برداشت و توزیع بسیاری از محصولات کشاورزی با مشکلات عدیده روبرو شده است در این میان اما ایران که کمی پیشتر با نگرانی های تحریمی روبرو بود سال گذشته واردات دو برابری در بخش محصولات غذایی داشت و از این جهت از سایر کشورها یک قدم جلوتر است. روزنامه گاردین برخی از نگران ها را از زبان یک اقتصاددان ارشد سازمان ملل اعلام کرده و گزارش کرده است حتی نهادهای داخلی انگلیس نیز احساس خطرهای جدی کرده اند.

 

هشدار سازمان ملل نسبت به بروز بحران جهانی در عرصه مواد غذایی

سازمان ملل نسبت به اقدامات محافظه‌کارانه دولتها در طول بحران کرونا ویروس که ممکن است کمبود مواد غذایی را در سراسر جهان برانگیزد، هشدار داده است.

ماکسیمو تورورو، اقتصاددان ارشد سازمان ملل میگوید برداشت محصول خوب بوده و چشم انداز محصولات اصلی امیدوارکننده است، اما کمبود کارگران مزرعه ناشی از بحران ویروس و حرکت به سمت سیاست های حمایتی که شامل بسته های حمایت - تعرفه ها و ممنوعیت صادرات است، بالقوه میتواند می تواند مخاطراتی را به سرعت در هفته های آینده ظاهر کند.

وی گفت: «بدترین چیزی که می تواند رخ دهد این است که دولت ها جریان غذا را محدود کنند. همه اقدامات علیه تجارت آزاد نتیجه ای نخواهد داشت. اکنون زمان محدودیت ها یا ایجاد موانع تجاری نیست بلکه اکنون زمان محافظت از جریان غذا در سراسر جهان است»

وی گفت، دولت ها باید در مقابل تقاضاها برای محدود کردن صادرات مواد غذایی مقاومت كنند، این مقاومت ها در برخی از مناطق شروع شده است.

به عنوان مثال ، طبق گزارش های بلومبرگ، قزاقستان صادرات آرد گندم را ممنوع اعلام کرده است، این کشور از بزرگترین منابع جهان و قبلتر دست به محدود کردن صادرات گندم فله و سبزیجات از جمله پیا، هویج و سیب زمینی زده است. ویتنام، سومین صادر کننده بزرگ برنج در جهان، موقتاً قراردادهای صادرات برنج را به حالت تعلیق درآورد. روسیه، بزرگترین صادرکننده گندم جهان نیز ممکن است که صادرات را محدود خواهد کند.همچنین با توجه به موقعیت ایالات متحده با توجه به اشتیاق دونالد ترامپ برای جنگ تجاری در کالاهای دیگر، گمانه زنی هایی وجود دارد. تورورو میگوید موانع تجاری نوسانات شدید ایجاد کرده و اوضاع را بدتر می کنند. این چیزی است که ما به عنوان یک بحران های غذایی می بینیم.

در حالی که در حال حاضر عرضه بیشتر مواد غذایی در اکثر کشورها عملکرد خوبی دارد، با شروع فصل میوه و سبزیجات، مشکلات در طی چند هفته دیگر شروع می شود. این نوع محصولات غالباً دارای زمان رسیدن کوتاه هستند و بسیار قابل خراب شدن هستند و همچنین نیاز است تا سریع در زمان مناسب توسط کارگران ماهر برداشت  شوند.

اقتصاددان سازمان ملل میگوید: «ما باید مراقب باشیم زنجیره ارزش غذایی و لجستیک را خراب نکنیم چراکه به زودی به مشکلات میوه و سبزیجات تازه خواهیم رسید.»

همزمان با اینکه دولت ها موانع بیشتری وضع میکنند استخدام کارگران فصلی غیرممکن خواهد شد، مگر اینکه در جلوگیری از گسترش ویروس، اقدامات لازم برای اطمینان سلامت کارگران انجام شود.

این اقتصاددان سازمان ملل افزوده است «کرونا بر نیروی کار تأثیر می گذارد و مشکلات لجستیکی بسیار مهمی را میگذارد» «ما باید سیاست هایی در دست داشته باشیم تا نیروی کار بتواند کار خود را ادامه دهد. از مردم نیز محافظت شود، اما ما به نیروی کار احتیاج داریم. عمده کشورهای هنوز این نوع سیاستها را به کار نگرفته اند تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی می توانند حرکت کنند.»

وی گفت ، کشورهایی مانند انگلیس با ارز شناور و واردات زیاد نیز احتمالاً شاهد افزایش قیمت مواد غذایی هستند مگر اینکه دولت اقدامی انجام دهد یا خرده فروشان بخشی از هزینه ها را جذب کنند. مهمترین نقشی که دولت ها می توانند بازی کنند این است که عملکرد زنجیره تأمین مواد غذایی جهانی فعلی را حفظ کنند این مداخله برای اطمینان از وجود کارگران کافی و جلوگیری از وحشت بازارهای جهانی مواد غذایی است. اگر بازرگانان نگران شوند، شرایط دشوار می شود، تنها کافیست یک تاجر بزرگ تصمیم بگیرد [برای قطع تولید محصولات اصلی] اختلال ایجاد کند و این امر در همه جا تأثیر خواهد داشت. به همین خاطر دولت ها باید به درستی تنظیم کنند، این بزرگترین کارکرد آنها در این وضعیت است. البته اصل اساسی این است که زنده نگه داشتن زنجیره ارزش غذایی بسیار مهم است ولی برای محافظت از زنجیره ارزش (از جمله وضعیت کارگران) مداخله کنید، اما باعث تحریف بازار نشوید.

افراد همچنین می توانند با جلوگیری از خرید بزرگ از سر ترس و احتکار مواد غذایی و قطع مواد زائد مواد غذایی، نقش مهمی را ایفا کنند. خرید بیش از حد محصولات تازه که قبل از خوردن آن خاتمه یابد، مشکلات عرضه غذا را تشدید می کند. افراد فقط برای جلوگیری از اتلاف مواد غذایی باید آنچه را که لازم دارند خریداری کنند.

تامین علوفه و پروتئین نیز از دیگر مواردی است که مورد نگرانی است، چراکه بسته شدن مزرها ناشی از کووید 19 این مشکل را تشدید میکند

از طرفی سازمان هایی که نماینده صاحبان زمین ثروتمند و کارگران کشاورزی هستند، از دولتها خواسته اند که مداخله کند. اخیرا اتحادیه زمین کارگران به نمایندگی از بیش از 1000 کشاورز کوچک و متوسط و کارگران زمین در سراسر انگلیس، به نخست وزیر نامه نوشته و خواستار یک بسته حمایت 9.3 میلیون پوندی برای پرداخت به کارگران حوزه میوه و تره بار شده است، این امر به دلیل آن صورت گرفته که تولید تحت تاثیر کووید 19 قرار گرفته است. سایر نهادهای مرتبط در انگلیس نیز اخطارهای جداگانه ای را منتشر کرده اند

همچنین در این زمینه آندره لاپرری ، مدیر اجرایی داده های جهانی باز برای کشاورزی و تغذیه، که اطلاعاتی در مورد مواد غذایی و کشاورزی ارائه می دهد، گفته است: دولتها باید برنامه هایی را برای اطمینان از عملکرد یکنواخت زنجیره تأمین مواد غذایی تهیه کنند. «قفسه های خالی در سوپرمارکت ها نباید بسیار نگران کننده باشد، این یک مشکل در عرضه نیست این یک مشکل لجستیک است. اقلام کافی برای همه وجود دارد، تا زمانی که همه آرام بمانند و جلوی احتکار را بگیرند. ما ممکن است تمایل داشته باشیم که اگر بیشتر از حد مورد نیاز خود را جمع کنیم و مواد غذایی را هدر دهیم و احتکار باعث افزایش قیمت مصنوعی به دلیل فشار بر زنجیره تأمین می شود. وی خواستار باز شدن مرزهای بین انگلیس و سایر کشورها برای واردات و صادرات شد، همچنین باید برای کارگران مزرعه تجهیزات محافظی فراهم شد تا بتوانند با اطمینان از درگیر نشدن با کروناویروس در شغل خود را با خیال راحت ادامه دهند.

 

در ایران نگرانی ای وجود ندارد

ایران اما در این میان با توجه به نگرانی های تحریمی که پیشتر وجود داشت سال گذشته 2 برابر سالهای پیش به واردات محصولات غذایی پرداخت، پیش بینی ها این است که ایران بین یک تا دو سال در این زمینه نگرانی نداشته و قادر است این بحران را پشت سر بگذارد.

ارسال نظر